Aprilia RS 660

 

Introduktion af en ny æra for APRILIA: 660 Teknisk base baner vej for en ny generation af motorcykler
RS 660 er den nye sports motorcykel fra APRILIA
Nyt chassis, reduceret vægt, den nye 100 hk twin motor, elektronik. RS 660 Repræsenterer essensen af APRILIA-Brandet: Den perfekte kombination af innovation og design

 

 

Bygget på en helt ny teknisk base, defineret af den 660 parallelle twin, kommer en ny generation af lette, højtydende cykler, der er sofistikerede i design. En tilbagevenden til den mellemstore motor, understøttet af elektronikken og teknologien fra Aprilia Racing-afdelingen, for at genopdage glæden ved hverdagens kørsel.

Den første født i denne helt nye generation af Aprilia-cykler er RS ​​660.

Aprilias historie er uløseligt forbundet med RS-initialerne, som altid har karakteriseret den sportslige Noale-cykel. En tradition for succes, resultatet af cykler, der er ydende, innovative og fremragende at køre, selve billedet på den italienske sportscykel.

Aprilia RS 660 er et svar på behovene fra nye generationer af motorcyklister , der søger sjov, let kørte cykler, der kan begejstre på vejen, ligesom de kan på diverse trackdays. Cyklen giver sports betegnelsen en ny mening, en afbildning for et fremragende vægt / effektforhold, der er i stand til at generere spænding, der er tilgængelig for alle.

Aprilia’s erfaring fra MotoGP kan mærkes på præstationen af den nye 660 cc twin, der er i stand til at levere 100 HK. Den perfekte formel til ultimativ nydelse afsluttes med en tørvægt reduceret til kun 169 kg, tal, der repræsenterer karakteren af ​​denne nyeste generation af Aprilia.

Design: Aprilia stolthed og lidenskab

Bare et look er nok til at indse, at Aprilia RS 660 også skiller sig ud for sin stil, der dikterer formerne for fremtidige Aprilia-sportscykler. Designet er innovativt, sofistikeret, autentisk sporty. Det viser, at Aprilias-lidenskab for at skabe cykler, der efterlader et mærke, som den uovervindelige RSV4, der lige fra sin fødsel i 2009 omskrev reglerne i superbike-segmentet.

RS 660 er meget synlig selv i mørket. Blinklys er integreret i kåben, hvilket giver et endnu mere kompakt design. Blik slår selv fra efter svinget er gennemført. Takket være skumringssensor aktiveres LED nær lyset automatisk, i nødstilfælde ved hård opbremsning tænder havariblink selv. Endelig hjælper det nye svinglys når du skal dreje og oplyser vejen rundt i svinget.

Aprilia-chassiset, et benchmark for effektivitet

Aprilia er så kendt for sin evne til at udvikle enestående chassis, en garanti for kvalitet, følelse og dynamisk og effektiv kørsel. RS 660 har en vidunderlig ny letvægts struktur omfattende rammen og svingarmen, begge i aluminium, med egenskaber, der virkelig er unikke for kategorien. Aprilia konstruerer ikke kun fremragende rammer , men har også en klar forståelse af de ideelle procenter og vægtfordelinger, der kræves for at maksimere chassisets kvaliteter og dermed køre oplevelsen.

Rammen udnytter motoren som et bærende element , hvilket bidrager til en struktur, der er kompakt, let og stiv. Af samme grund er den asymmetrisk formede svingarm drejet på motoren, et teknisk valg, der er typisk for Aprilia RS-cykler. Hvilket også giver en vigtig vægtbesparelse. Ved design af rammen var Aprilia-ingeniører særlig opmærksomme på fronten for at garantere den nødvendige stabilitet på vejen såvel som på banen. Det ekstraordinære chassis er komplet med en justerbar upside/down Kayaba-gaffel med 41 mm skiver og et bremsesystem, der forrest består af et par 320 mm stålskiver, et par radiale kaliber og en radial cylinder, alt sammen fra ​​Brembo . Et af hovedformålene med projektet er lethed, der kombineret med motorens ydeevne giver mulighed for nye niveauer af køreoplevelsen.

Den markante ydelse af den nye Aprilia 100 HK

En ny æra begynder for Aprilia med introduktionen af ​​en ny motortype, døbt RS 660, og som er starten på et komplet sortiment af nye cykler. Den fremadvendte parallelle twin på 660 cc er den seneste generation, der er homologeret med Euro5. Denne konfiguration er valgt på grund af sin kompakthed og effektivitet. Mekanikken er også meget alsidig og tilpasser sig godt til forskellige typer cykler. De 100 HK leverede af den nye twin med DOHC og 270 graders krumtap, har et spændende vægt/effektforhold blandt de allerbedste. Lige så vigtigt, når det kommer til kørsel er et højt drejningsmoment og de nye Aprilia motor brillerer også her, ved at sikre en hurtig, livlig respons ved enhver hastighed. Udstødningssystemet inkluderer et enkelt rør med asymmetrisk dobbelt udgang placeret under motoren. Kombineret med det nye chassis giver det RS ​​660 en dynamisk karakter, der værdsættes under daglig brug samt på banen. Optimal motorfunktion er garanteret af fuld elektronik, direkte tilpasset fra Aprilia V4 familien, og som inkluderer multimap Ride-by-Wire elektronisk acceleration for præcis gasrespons. Samtidig med at det optimerer brændstofforbruget.

Elektronik i topklasse: ydelse og sikkerhed

En anden unik Aprilia RS 660-karakteristik ligger i dets elektroniske system, designet til at sikre ydeevne og sikkerhed, den mest komplette pakke, der i øjeblikket er tilgængeligt i kategorien, og overskrider endda visse af top-of-line superbikes. Aprilia er en pioner inden for elektronikområdet (den første, der introducerede Ride-by- Wire i 2007) og præsenterer i øjeblikket den komplette pakke af APRC-elektroniske kontroller, udviklet i konkurrence på topniveau og betragtet af kunder og kritikere. RS 660 er udstyret med en avanceret seks-akset platform , takket være de accelerometre og gyroskoper, der registrerer og behandler de input, der er resultatet af kørslen. APRC fra RS 660 er udviklet til at understøtte ydeevne på bane såvel som på vejen.

Aprilia RS 660 APRC inkluderer:

– ATC: Aprilia Traction Control , justerbar trækkontrol med præcis, højtydende interventionslogik.

– AWC: Aprilia Wheelie Control , det justerbare Wheelie-kontrolsystem.

– ACC: Aprilia Cruise Control. Dette er meget praktisk på længere ture, fordi det giver dig mulighed for at opretholde en indstillet hastighed uden at røre ved gashåndtaget.

– AQS: Aprilia Quick Shift , der giver mulighed for meget hurtig skift uden at lukke gashåndtaget eller bruge koblingen. Det er også udstyret med downshift.

– AEB: Aprilia Motor Brake, systemet til at kontrollere motorbremsning, når man lukker gassen .

– AEM: Aprilia Engine Map, ændrer karakter og metode til levering af motoreffekt.

Aprilia RS 660 har Cornering ABS for at garantere maksimal sikkerhed på vejen uden at ofre sin sportspræstation. Med sin bemærkelsesværdig indeholdende vægt og dimensioner er systemet i stand til at optimere bremsning og ABS-indgreb gennem sving takket være en specifik algoritme, der konstant overvåger forskellige parametre, såsom sideacceleration, det tryk, der anvendes på forbremsen.

Der er tre Maps til vejbrug : Pendling, den bedst egnede til daglig kørsel, Dynamisk, ideel til sportskørsel på landevej og Individual, der giver mulighed for fuld personalisering af de elektroniske betjeningselementer. To yderligere Maps er designet til banebrug : Udfordring, velegnet til bane sessioner, hvor en kører udnytter det fulde potentiale i RS 660 og Time Attack, en logik, der giver flere ekspert kørere mulighed for at tilpasse elektronisk opsætning fuldt ud.

Farve TFT digitalt instrument giver ekstraordinære visningsmuligheder. De to skærmbilleder, der kan vælges, Vej eller sport (begge med automatisk baggrundsbelysning om natten eller dagen takket være tilstedeværelsen af ​​en skumringssensor) svarer til to repræsenterede indekser . Aprilia MIA , den nye Aprilia-multimedia platform, der giver mulighed for at tilslutte en smartphone til cyklen, hvilket yderligere udvider instrument klynge funktioner, fås som valgfri. Aprilia MIA-systemet tilbyder en forbindelsesprotokol, der reducerer smartphones batteriforbruget til et minimum og inkluderer infotainment-systemet , der første gang blev introduceret af Aprilia på Tuono V4, til styring af stemmekommandoer og indgående / udgående opkald. Det introducerer også en navigationsfunktion, der gør det muligt for at se vejvisning direkte på skærmen.

Versioner og farver

Aprilia RS 660 præsenteres i to grafiske versioner, den første klart domineret af farver, der repræsenterer historien og en sports arv fra Aprilia. L​lilla og rød er en hyldest til RS 250 i sin Reggiani Replica-version fra 1994, den sidste sportscykel i to-takt æraen, stadig elsket af motorcyklister og meget efterspurgt af samlere. Den anden grafiske version skiller sig ud for sit samlede sorte look, også meget en stor del af Aprilias sportshistorie.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar