Race Weekend MOST
/
/
Race Weekend MOST

Race Weekend MOST

Første raceweekend på Most

 

Så har Team Fa. Moto-Sport været afsted på sæsonens første raceweekend. Det var i Tjekkiet på Most som er en fantastisk bane med mange høj hastighedssving med +200 km/t.. J. Teamet så meget frem til at teste den nye affjedring og dæk i en race situation.

 

Desværre startede weekenden med at regne så vi fik ikke meget ud af første træningsdag. Dagen efter var det direkte kvalifikation i første pas, så der var ikke meget tid til at sætte affjedringen op til banen. Eftersom vi har skiftet både affjedring og dæk ud til denne sæson så kan vi ikke bruge de data vi har fra banerne – så det er forfra med at sætte BMW’en op til de enkelte baner.

 Screenshot_30

Kvalifikationen gik faktisk rigtig godt, vi kval’ede ind som nr. 3 som bestemt var godkendt taget vores udgangspunkt i betragtning. Umiddelbart fungerede raceren rigtig godt dog viste det sig at Pirelli-dækkene er meget levende under max acceleration med nedlægning. Dette fordi Pirelli-dækkene har en meget blødere konstruktion end Dunlop-dækkene. Heldigvis er det ikke noget der genere Jan men det kræver stadig noget tid at lære grænsen for hvornår raceren bare er levende og hvornår man ligger og roder rundt på asfalten J.

 

I løbet havde vi desværre 2 dårlige starter, hvilket er noget Jan har haft store udfordringer med lige siden han skiftede til BMW. Det er frustrerende at starte fra 3. startposition og så alligevel ryge ned som nr. 10-15 efter første sving.  Herefter var der et stykke vej op til føre-gruppen. Jan fik kæmpede sig op til 3. pladsen og havde en lang fight med nr. 2 som desværre betød at Jan måtte en tur ud i gruset da begge kører ville ind i samme sving på samme tid. Heldigvis holdt han den på hjulene og kunne køre ind på banen igen men måtte derfor nøjes med en 3. plads. Alt i alt et tilfredsstillende resultat af første løb. Desværre fik Jan, i sidste halvdel af racet, store smerter i den skulder som han havde brækket på sin skiferie i februar.

Screenshot_31

Løb nr. 2 blev en endnu større udfordring hvor Jan havde smerter i skulderen allerede fra første omgang det lykkedes dog alligevel at kæmpe sig op til en 4. plads – hvilket Jan bestemt ikke var tilfreds med. Der dog mulighed for at tage revanche i et 3. løb, hvilket vi også forsøgte at deltage i. Jan kørte sig frem til en 2. plads men efter 6 omgange så ville kroppen ikke mere hvilket betød at hans omgangstider faldt med mere end 3 sec. pr. omgang. Dette resulteret i at Jan faldt tilbage på en 6. plads L.

 

Så resultatet efter 1. race weekend er positiv i forhold til raceren som kørte rigtig godt både hvad angår affjedringen og Pirelli-dækkene, og resultaterne var bestemt acceptable. Nu skal vi bare have ”tunet” Jans krop så skulderen kan holde et helt race. Vi ser frem til næste race som er på Lausitzring i Tyskland en bane som ikke er lige så fysisk anstrengende som Most så her forventer vi igen at være tilbage med sejre som teamet jo ellers er vant til J.

 

Mange hilsner

 

Team Fa. Moto-Sport

Kommentar

kommentar

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.